top of page

VEEL GESTELDE VRAGEN

 • Kan een ieder deelnemen aan een training ongeacht leeftijd?
  Maar natuurlijk! Er zitten diverse leeftijden in onze bokstraining. Het maakt ook niet uit of je nu nieuw bent, jong of ouder er wordt altijd rekening gehouden, zoals het hoort! Je kunt natuurlijk in een les zelf een leeftijdsgenoot of partner zoeken waarmee jij het fijn vindt om te boksen.
 • Wat zijn de benodigdheden voor deelname aan een training?
  Bij het boksen heb je als volgt nodig: - Sportschoenen die alleen binnen worden gedragen. - Korte broek - T-shirt - Bandage - Bokshandschoenen - Bokskap (optioneel als je wilt sparren) - Tandbescherming (optioneel als je wilt sparren) - Drinkfles
 • Is sparren verplicht?
  Wij verplichten niemand om te sparren. Maar: Sparring is net als een partijtje spelen met voetbal, Een kers op de taart! Alle technieken die je geleerd hebt uitvoeren tijdens een sparring is heel anders. Er is veel meer interactie en er zijn veel meer moment van omschakeling. Het is letterlijk finetuning van jouw eigen boksstijl. Daarom zorgen wij als trainers ervoor dat een sparring veilig verloopt. Wij zorgen ervoor dat je op jouw niveau stapsgewijs beter leert boksen! Wil je toch liever niet sparren? Geen probleem. De trainer zet zijn les voort en geeft jou een individuele taak, zodat hij kan focussen dat het sparren veilig verloopt.
 • Welke maat handschoenen heb ik nodig?
  Het hangt ervan af hoe intensief je de bokshandschoenen gebruikt. Wij adviseren om met zoveel mogelijk bescherming te trainen. Kun je je het veroorloven om 2 handschoenen aan te schaffen ben je gegarandeerd 2 jaar of langer zoet! Mini's 5 - 8 jaar: Dit is afhankelijk van de leeftijd van uw zoon of dochter. U kunt kiezen tussen 6 oz of 8 oz of 10 oz Kids's 9 - 11 jaar: Dit is afhankelijk van de leeftijd van uw zoon of dochter. U kunt kiezen tussen 8 oz of 10 oz. Jeugd 12 - 17 jaar: Bij de jeugdigen wordt er gekeken naar het gewicht. Advies tot en met 65 kg is 12 oz. Is uw kind zwaarder dan 65 kg tot en met 75 kg adviseren wij 14 oz of 16 oz. 75 kg of zwaarder? Dan is het verplicht om met 16 oz te trainen. Volwassenen 18+: Wij adviseren onze leden om standaard bij de vrouwen met 14 oz te trainen en de mannen met 16 oz. De bokshandschoenen hebben iets meer demping en vulling met stoten. Ook zorgt dit voor meer veiligheid tijdens het sparren. ** voor de degenen die een tweede paar kunnen veroorloven, 12 oz zal fijn zijn op de bokszak. Hiermee kun je lichter en sneller stoten.
 • Hoe lang moet mijn bandage zijn?
  Wij adviseren zo lang mogelijke bandages te kopen, zodat je je handen zo goed mogelijk kunt inwikkelen. Bij de Mini's kun je eenvoudige Gelhandschoenen kopen. Geeft voldoende bescherming en eenvoudig aan en uit te trekken. Bij de kids kun je bandages kopen. Dit begint vaak bij 2.5 meter. Mijn advies om grotere bandages te kopen (vanaf 4 meter). Bij de jeugd en volwassenen raden wij bandages te kopen vanaf 4 meter!
 • Welke maat bokskap heb ik nodig?
  Dit is afhankelijk van het merk. Daarom is het advies om in een winkel je bokskap te passen en vervolgens naar een online aanbieder te zoeken.
 • Welke maat tandbescherming heb ik nodig?
  Je hebt voor kinderen een 'junior' randbescherming. Dit is geschikt vanaf 5 tot en met 12 jaar ongeveer. Wij kunnen natuurlijk niet voorspellen hoe het gebit van uw kind groeit. Ga daarom altijd fysiek langs naar een winkel, die heeft een heel assortiment aan producten! De volwassenen kunnen eenvoudiger naar een randbescherming zoeken. Je hoeft geen Fancy dure randbescherming aan te schaffen, zolang je dit niet intensief gebruikt of richting de wedstrijdsport gaat.
 • Kan ik beter boksschoenen aanschaffen ?
  Advies vanuit Coach Harm is om eerst met hardloopschoenen te starten. Waarom? Omdat een hardloopschoen een goede demping heeft. Als je veel op je voorvoeten beweegt zul je dit in het begin merken. Je zult ook een eeltlaag gaan creëren omdat je dus je voorvoeten meer gaat belasten. Een boksschoen is vrij dun, compact en heeft een dunne zool. Boksschoenen worden bij wedstrijden gebruikt, zodat je lichtvoetig kunt bewegen. Mijn favoriete hardloopschoenen zijn ASICS omdat een fijne demping heeft in de schoenen. Voor zowel boksen, als hardlopen draag ik dit ook. Maar zoek vooral een schoen dat bij jouw voeten past!
 • WANNEER START DE KNOCKOUT X 8-COUNTS?
  Knockout X 8-Counts is op aanvraag. afhankelijk met hoeveel man jij komt. Hoe meer deelnemers hoe lager de kosten!
 • 'HEH IK SNAP HET NIET, WAT KOST HET?
  De kosten worden verdeeld over het X-aantal personen, over 8 trainingen! Voorbeeld: Kosten 400,00 : 8 personen = 50,00 p.p : 8 lessen = 6,25 Voordelig ! TARIEF 400,00 VANAF 18+ 350,00 VAN 12-17 JAAR
 • WAT IS KNOCKOUT X 8-COUNTS?
  In 8 lessen krijg jij een snelcursus boksen met een toetsing afsluitend. De 8 lessen kunnen kort opvolgend ingepland worden, jij leert hier een goede technische boksbasis.
 • VOOR WIE IS KNOCKOUT X 8-COUNTS?
  Voor de beginnende bokser/sporter die in een kleine groep van 1 tot 8 personen wil leren boksen.
bottom of page